kismama fotózás

Kismama fotózás

A kismamák fotózása is, akárcsak a többi fotózás bizalmi alapokra épül, olyan értelemben, hogy meghitt és különleges pillanatokat rögzítünk az anyuka életéből.

Évek óta divat a lebegő anyagok, organzák, nyitott ruhák, felsőrészek használata ezeken a fotózásokon, ahol látszik a pocak.

Dóri kifejezetten kérte tőlem, hogy ő zárt ruhában szeretne jönni a kismama fotózásra.

A képek közül párat itt láthattok:

Esküvő tervezése a fotóssal

Esküvő tervezése a fotóssal

www.nasztudositok.hu

Számtalan helyen olvashatjuk a házasulandók, vagy a rokonság kérdéseit: mi alapján válasszanak esküvői fotóst?

Érthető, hisz sokak életében az első és egyetlen ilyen különleges alkalom, ebből adódóan nem sok tapasztalattal rendelkeznek eme téren.

A jó referenciák és az ajánlások persze nagyban segítik ezt a döntést.

A násznép telefonnal készített képei nyilván nem garantálhatják a professzionális szintet, nem pótolhatják a profi esküvőfotósok munkáit.

Meg szoktuk kérni a párt, hogy szóljanak a vendégeknek, mert a szertartás alatt a képbe belógó videózó, fotózó kezek hada nem mutat jól a képeken. Igyekszünk minden fontos és szép pillanatot megörökíteni, mi azért vagyunk ott. A vendégek ünnepeljenek, bulizzanak, mi pedig fotózunk. Ahogy a szlogenünk is mondja: “Ti egybekeltek, mi fotózzuk!”

 

Képek a készülődésről – Násztudósítók

Képek a készülődésről

www.nasztudositok.hu

A készülődést a menyasszony és vőlegény saját otthonában szoktuk fotózni, vagy az esküvő napjaira kibérelt szállodai szobában. Itt is fontos nekünk az elegendő természetes fény. Vakutechnika használatával ez természetesen pótolható, de nincs szebb a beszűrődő természetes fénynél.

Néhány tipp a készülődéshez:

– lehetőleg ne legyen nagy rendetlenség a saját-  vagy a szállodai szobában. Ilyenkor nem elsődleges szempont, hogy a fotósnak megfeleljenek, de mégis, olyan jó, ha nincsenek a képen a háttérből belógó nejlonzacskók, nem lóg mindenhol levetett ruha.

-szeretjük lefényképezni a menyasszony-, vőlegény ruháját is. Ilyenkor a legtöbb esetben csak műanyag vállfát találunk, pedig annyival szebb lenne egy régi, patinásabb, vagy egy új, szép fa fogasra fellógatni.

-A sminkelést, hajkészítést is le szoktuk fényképezni, így ilyenkor is sokkal szebb, ha nem tréningruhában van a menyasszony, hanem valami szép pongyolában, laza ruhában (lehetőleg világos színekben).

-A menyasszonyi ruha felvételét követő fél-egy órában már nem javasoljuk szoros fehérnemű, felső viselését, mivel megnyomják a bőrt és a ruhából látható részeken kilátszik. Mi ezt retusálással valószínűleg el tudjuk tüntetni, de mégis szebb, ha nem látszik a szoros melltartópánt a csodálatos ruha kivágásán keresztül.

-Ásványvíz, ásványvíz és még egy kis ásványvíz. Sokkal szebb a bőr, ha a nagy nap előtt 24 órával elkezd a pár inni:) De tényleg, fontos a hidratáltság!

-Az esküvők nagy részét nyáron fotózzuk, legtöbbször kánikulában. A legjobban a vőlegényeket viseli meg, akik ing-mellény-zakó felszerelésben csinálják végig a napot. Javasoljuk egy pót ing bekészítését nekik, ha átizzad az első, át lehessen öltözni.

-gyakran tapasztaljuk, hogy bár készül próba smink és haj (nagyon fontos lehet, mindenkinek javasoljuk…itt kiderül, hogy milyen gyorsan lesznek készen a szépítő szakemberek, mikor kell elkezdeni ahhoz, hogy mindenre jusson idő, és utána mennyire tartós a smink és a haj), a ruhát nem tudják felpróbálni ezzel egy időben. Így az esküvőn derül ki, hogy pl. a haj és a ruha „nem kompatibilis egymással”. Gyönyörűek a strasszos, gyöngyökkel díszített felsők, amelyekhez inkább feltűzött hajat javasolunk, mivel a leengedett haj beleakad, összekuszálódik, minden tele lesz kósza hajszálakkal.

-műszempilla. Ma már gyönyörű, tartós műszempillákat lehet feltetetni és tényleg érdemes, mert csodálatosan mutat. Próbáljuk ki az esküvő előtt! Akár a többhetes, tartósabb változatot, akár csak az eseményre feltett szempillahosszabbítást. Mennyire zavar, hogy viseli a szemünk és mennyire érezzük jól magunkat benne.

-Porpúder! Mindenkinek kötelező. Még a vőlegénynek is szoktunk kérni. A sminkessel egyeztessétek a bőrötöknek megfelelő árnyalatot, típust, stb. Lehetőleg ecsetet is tartsatok magatoknál, amivel könnyen fel lehet vinni az esküvő alatt is, hogy ne legyen zsíros, csillogó a bőr a nagy melegben, valamint egy puha kendőt, papírtörlőt (kis táskában vagy valamelyik rokonnál, koszorúslánynál), amit gyorsan oda lehet tenni, hogy ne a ruhátok legyen púderes.

-rúzs vagy szájfény. Ezt is a sminkestől érdemes beszerezni vagy jó előre egyeztetni vele a próbasminknél, hogy ez is bekerüljön a kis táskába.

-ásványvíz. Bár a nagy melegben azt mondják, érdemes meleget inni, mégis a negyven fokban, a többórás rohangálás és előkészület után jólesik a hideg. Egy kisebb termoszban jeges üdítő, ásványvíz bekészítése hasznos lehet. Szívószál! Kevésbé jön le a rúzs.

Páros fotózás

Hajnival és Gyurival ez a sorozat a Buffalo Steak House étteremben készült.

A helynek nagyon jó volt a hangulata, a fények, így kiválóan alkalmas volt egy szerelmes pár fotózására.

 

weboldal készítés, karbantartás

..A mai világban bármilyen szolgáltatónak, vállalkozásnak érdemes jól kitalált és jól felépített weboldallal a piacra lépnie, vagy a piacon szerepelnie.

Nagyon fontos a tartalom, és nagyon fontosak a formai elemek, valamint az,

hogy az oldal gyorsan működjön, és minden könnyen elérhető legyen és világos.

Ezen a téren a legjobb szívvel ajánlom:

https://monkeymarketing.hu céget,

akik a www.nasztudositok.hu oldalunkat is fejlesztették, és nagyon sok segítséget kapok tőlük a www.takacsferi.hu oldal karbantartásában is.

 

Glamour fotók stúdióban

A galmour fotózás nálunk Magyarországon mást jelent, mint külföldön.

A glamour (jelentése varázslatos szépség, ragyogás) olyan fotózási műfaj, amelynek célja a modell szépségének kiemelt ábrázolása. A stílus gyakran ötvözve használja a retusálás és a világítás technikáit, ezzel is hangsúlyosabbá téve a fotóalany szépségét, és elkendőzve esetleges hibáit. Természetéből adódóan az ábrázolt modellek leggyakrabban csinos, fiatal hölgyek.

 

női portrék – fotózás kint a szabadban

portrék, portfóliók, fotózások szabadban

Télen kevesebb olyan téma van, amit a szabadban szívesen fotózna meg az ember, illetve fogalmazzunk úgy, hogy kevesebben szeretnének kint fotózkodni, mint nyáron.

A pufi dzsekik időszaka igazából valóban kevésbé látványos, mint egy divatos nyári ruháé, másrészről ha nincs hó, akkor elég barna-szürke a táj.

Március – áprilistól, amint jön a tavasz és a jó idő, megjön az emberek, családok kedve a szabadtéri fotózásokhoz, és ilyenkor valamelyest háttérbe is szorulnak a stúdiófotózások. Nem véletlen, hogy az esküvők és így az esküvői fotózások fő szezonja is a május – június – július – augusztus hónapok.

Persze sok olyan felkérés is van, ami stúdióban oldható meg szépen, mint pl. egy céges portfólió fotózás, vagy hátterezett termékfotók egy weboldalra.

Szóval, amint megjön a jó idő, kimegyünk a szabadba. A tavaszi, nyári, őszi természetes háttereknél aligha van szebb. Gondoljunk itt egy parkra, egy kapualjra, egy japánkertre, vagy akár a modern városi “street” fotókra.

Amiről érdemes szót ejteni, hogy a napszak és az időjárás erősen befolyásolja a fotózás körülményeit, eredményességét.

A szélsőséges időjárás, eső, durva szél nem alkalmas a fotózáshoz, sem a ruhák és a smink miatt, sem a fotós eszközök védelme miatt.

A legkedvezőbbek a szórt, puha fények. A direkt erős sugárzás és a vele járó kemény fények nem szépek a fotókon. Így a déli erős merőleges napsugárzás kerülendő. Évszaktól, hónaptól is függ, mikor van napkelte és napnyugta. Bizony a fotózások miatt érdemes akár reggel 6-7 órakor kimenni a helyszínre, mert varázslatos reggeli fényeknél fotózhatunk. Illetve késő délután, amikor lapos szögből és gyengébben világít már a nap, szintén remek képeket lehet készíteni.

Fontos tényező a fény a fotózásnál, nem véletlenül beszélünk róla annyit..  A merőleges, nyári déli napfény nem igazán alkalmas szép fotók készítésére, mert nagyon kemény árnyékokat vet az arcra, valamint a szemgödör sötét lesz a felülről érkező fények miatt. Kreatív és esküvői fotózásra is érdemes délelőtti vagy kora délutáni időpontot választani a szép laposabb fények miatt.

Ha mindenképpen 11 és 15 óra között valósulhat meg a fotózás, akkor derítőkkel, árnyékolókkal tudunk kompenzálni a körülményeken, vagy akár ellenfényben egy vakus derítéssel is.

Érdemes tehát az ideális fényekre nagy hangsúlyt fektetni, hogy igazán mesések legyenek a képek.

pin-up fotózás

A pin-up girl, vagy  címlaplány kifejezés azokra a modellekre értendő, akiknek a divatlapokban megjelenő képeivel szinte mindenütt találkozhatunk, és akik valóságos szexszimbólumokká lettek.

Pin-up kifejezés ugyancsak vonatkozik rajzokra, festményekre, fotókra. A képeket magazinokból, napilapokból, képeslapokról a lelkes rajongók kivágták, és felszögezték a falra. Naptárakat is készítettek róluk.

tavaszi hangulatok

Itt a tavasz és megújul minden.

Az ember az élete során sokszor vágyik megújulni, másképp élni, másképp csinálni mindent. Annál inkább így van ez, ha csak a munka jut valakinek,

a megélhetés, a hajsza a mindennapi betevőért, a boldogulásét, a családért.

Boldognak lenni nagyon fontos, és nagy felelősség megteremteni, vagy elmulasztani ezt az állapotot, vagy a lehetőségét.

A boldogságot és a szépséget sok mindenben megtalálhatjuk, nekem ilyen a fotózás, és ilyen volt ezeket a friss tavaszi cseresznyevirágokat fotózni.

 

műtermi fotózás – portré

Portré fotózás műteremben

A portré fotózásnál apró kicsi mozdulatok is sok változást jelentenek a képen.
Fontos a finom érintés, a kezek ne legyenek görcsösek, az arc ellazult legyen, a tekintet kifejező.
A műtermi világítások közül jó néhány nem is enged nagy mozgásteret, azon belül viszont bátran lehet mozogni.

fotó: www.takacsferi.hu

© Copyright Takács Feri – fotós – portré fotózás, esküvői fotózás, kismama és babafotózás, divat- és reklámfotók +3630/407-78-43

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás