Családi fotózások

Családi fotózás

Hogyan zajlanak az ilyen fotózások?

Általában ilyenkor, télen műteremben fotózom a családokat, hacsak kifejezetten nem az a kérés, hogy szabadtéri fotókat szeretnének.

A karácsonyi időszakon kívül is sokan hozzák el párjukat, a gyerekeket fotózásra, vagy az újszülött pici babát.

Általában a közös fotókon kívül készül mindenkiről többféle portré is.

Read More»

Boldog Új Évet kívánok!

Boldog Új Évet kívánok!

 

Minden fotós életében, és minden alkotó életében fontosak a visszajelzések.

Inspiráció, kontaktus, megérintettség nélkül nem jön létre semmi jó.

Tegnap kaptam ezt a levelet, az egyik családtól:

Szia, Te Fotósok Gyöngye!

Most néztük meg az ízelítőt….nem hazudtoltad meg magad,na!😁Egyrészt,mert máris küldtél pár képet (vajon mikor alszol?!),másrészt a képek minősége,milyensége…..szupercsodálatosfantasztikus!😍
Read More»

A Karácsonyi vásár hangulata

Nagyon szeretem az őszinte, szép és tiszta dolgokat, és a Karácsony hangulata nekem ilyen.

Ha lehámozzuk a társadalmi sallangokat róla, és az üzleti oldalát, egy nagyon szép finom, meleg érzés marad, a szeretet és az ünnep.

Karácsonyi hangulat a Vörösmarty téren 

                                                                                                                                                

 

Az esküvői fotós kiválasztása

Esküvőre készülök, fotóst keresek!

Minden esküvő más és más, de gondoltuk összeszedjük a tapasztalatainkat a fotós választással kapcsolatban, remélve, hogy adunk némi segítséget, vagy legalább is egy – két ponton megkönnyítjük a döntést.

Alapvetően azt gondoljuk, hogy a legtöbb párnak az esküvőzésben nincs sok tapasztalata, vagy fogalmazzunk úgy, hogy nincs rutinja. Ez természetes is. A szolgáltatóknak viszont már van, és sok kérdésre szívesen adnak tanácsot, hisz tapasztalták már, hogy mi az a megoldás, ami kedvező, szép és eredményes, és mi az, ami pedig nem.

Ha már megvan az esküvő időpontja, akkor nem sokkal azután a párok, elsősorban a leendő feleségek elkezdenek szolgáltatókat keresni. Ennek is megvan a lélektana, a fotós(ok) személye viszonylag hamar, az elsők között kerül általában lefixálásra.

Ma már majdnem mindenkinek van fotós ismerőse, vagy a legtöbb fiatal volt már fotózáson, hiszen ez ma már egy divatos és elérhető szolgáltatás. Sokan az ismerősök közül választanak, vagy ismerősi körből, barátoktól, családtagoktól kérnek ajánlást. Az sem ritka, hogy láttak jó fotóst a barátok esküvőjén, mint ahogy szuper esküvőszervezőt, CM-et, szertartásvezetőt, stb..

Akiknek nincs fotós ismerősük, és nem igazán járatosak ebben a kérdésben, nekik azért nehezebb a dolguk. Rengeteg szolgáltató van, ahány annyiféle. Kiben bízzunk meg, mi alapján döntsünk. Nagyon fontos kérdés, pláne hogy sok esetben nincs előtte alkalom együtt dolgozni.

Mi alapján választanak általában fotóst a párok?

El sem hinnétek mennyi ajánlatkérés érkezik. Ezeknél mi feltételezzük, hogy azért írnak, mert ismerik a munkáinkat és szeretnének ilyen képeket. Ez sok esetben így is van. Sokak viszont számos ajánlatot bekérnek, 30-50-100 ajánlatot is, és táblázatosan kielemezve hasonlítják össze azokat. Így ez elég megtévesztő, mert hogy ki mire árazza be magát (mi alapján?), és mit ad cserébe az nagy mértékben szubjektív.

A plusz szolgáltatásokról, mint fotósarok, fotókönyv, slideshow, online galéria, külön napos kreatív fotózás, jegyes fotózás… stb pedig szintén fontos tájékozódni, mert nagy mértékben meghatározzák az árakat.

Azt gondolom, hogy az egyes civil és szakmai fórumok adott esetben segítséget nyújtanak, másrészt viszont ugyanazok a szolgáltatók reklámozzák magukat mindig, ugyancsak a tömörüléseknél, amik azért alapvetően azért jönnek létre, hogy önsegítő körökként működjenek. Nem célozgatni szeretnék, ezt mindenki maga döntse el, melyik csoportosulással tud azonosulni, hová kíván tartozni.

A megfelelő fotós(ok) kiválasztásánál a legfontosabb szempontok szerintünk:

  • A referenciák.. Nézzük meg mit fotóznak, hogyan fotózzák, hogyan látnak/tálalnak egy esküvőt képekben. Ehhez érdemes sok képet megnézni az adott szolgáltatótól, vagy komplett átfogó képanyagokat.
  • Milyen stílust szeretnénk, az adott szolgáltató stílusa ezzel hogyan egyezik? Vintage stílus, vagy kontrasztos, részletezett képek? A sötét film / matte hatású utómunka tetszik? Jobban tetszenek a világos, puha, kevés kontraszttal készülő de színtelített képek?
  • A képek minősége mellett a képek mennyisége is fontos. Azt gondoljuk a jó képekből valamivel kevesebb többet ér, mint kevésbé jó fotók számolatlan mennyiségben. Nyílván ebben is mindenki mást ígér, a különböző csomagok más – más tartalommal rendelkeznek képszám tekintetében is.
  • A rendelkezésre állási idő elegendő –e. Ez természetesen megbeszélés kérdése is.
  • Plusz igények szolgáltatások (amiről korábban is írtunk) : fotósarok, fotókönyv, nyomtatott papír képek, polaroid fényképezőgép biztosítása, slideshow, online galéria, külön napos kreatív fotózás, jegyes fotózás… stb
  • Nem utolsósorban a bizalom, megbízhatóság, és az összhang. Az esküvő meghitt, bensőséges, érzelemdús események sorozata, sok csúcsponttal, ehhez fontos olyan szolgáltatót találni, akire a pár rábízhatja magát, minden tekintetben, és amit ígértek az minden pontban megvalósul. Ha a pár és a fotós(ok) között nincs megértés, összhang, nem „működik a kémia” attól még születhetnek nagyon jó fotók, de sokkal célravezetőbb, ha a szimpátia, a bizalom, és a jó kedv, humor is jelen van a fotózásokon.
  • Az ár. Sokaknál az ár nem szempont. Viszont még több olyan pár van, ahol egy 100-200 fős esküvő költségei nagyon megterhelőek, illetve nem kevesek emiatt halogatják az esküvőt, vagy terveznek kisebbet, vagy keresnek minél olcsóbb szolgáltatókat. Tehát az anyagi keretek meghatározóak. Mi azt gondoljuk, egy hasonlattal élve, hogy az olcsóbb cipő is kevésbé kényelmes, kevésbé tartós, stb.. Illetve, ahogy a párjaink fogalmazták meg, kinek mi a prioritás. Ha fontos, hogy a torta olyan legyen..akkor olyat kell választani, illetve olyan helyszínt, olyan fotóst, olyan szolgáltatókat.

 

Nagyon sokat tudnánk még erről írni, mondani, kérdezzetek bátran, illetve tájékozódjatok a szolgáltatói piacon, és válasszátok a számotokra leginkább megfelelőt! Mindenben.

Esküvő

  

szexi fotózás 40 felett

Szexi fotózás, glamour fotózás, fehérneműs fotók

A mai rohanó világban mindenki az ideált hajszolja. Jó pozíció, karrier, ideális család, szerető férj, feleség, és még mindehhez ideális külső.

A fotósnak minden körülmények közt feladata, hogy előnyösen mutassa be a modellt, vagy a fotózandó személyt. Mindenkinek a szebbik, jobbik oldalát feladatunk megmutatni, megszépítve profi sminkes és fodrász által, stylist segítségével.

Vannak akik azt mondják az ilyen képekre: “Ez nem te vagy!” Na persze, a hétköznapokban a könyvelőirodában, vagy pl. egy áruátvételen nyilván nem full sminkben és magassarkúban jelennek meg a hölgyek és nem is feltétlenül a nőiességüket élik meg munka közben. Ilyenkor, a fotózásokon viszont alkalmuk van kifejezni azt, megcsodálni milyen szépek, feltöltődni, és elfogadni magukat szépnek, hogy igenis jól néznek ki.

A szexi fotózások, a glamour fotózás, és a fehérneműs fotózások divatosak, és azt gondolom, hogy nagyon jó élmény is azoknak, akik vágynak ilyen fotókra magukról. Maguknak, vagy párjuknak ajándékba, vagy emlékbe egy-egy korszakról.

Hangsúlyozom, hogy ebben sincsenek kötelező elemek, vagy olyan pózok, és hangulatok, amivel nehéz azonosulni. Jó közérzetben, teljes komforttal, nagy nevetésekkel zajlanak ezek a fotózások is. Törekszem persze arra, hogy valami újat és izgalmasat is mindig csempésszünk bele, aminek igazán örülni fog a megrendelő, hogy “így is tudok kinézni”.

A szépség, a kisugárzás nem feltétlenül korhoz kötött.  Ezek a fotózások nem modellfotózások, nem is divatfotó jellegűek. A 40 feletti hölgyek érdeklődnek leginkább az átváltoztató, megszépítő fotózások felől.

Csak bátran, fontos, hogy szépnek lássuk magunkat és mások is annak lássanak minket!

Átváltoztatunk

   

glamour fotózás

GLAMOUR  FOTÓZÁS

A glamour (jelentése varázslatos szépség, ragyogás) olyan fényképészeti műfaj, amelynek célja a modell szépségének kiemelt ábrázolása. A stílus gyakran ötvözve használja a sminkelés, fodrászat, retusálás és a világítás technikáit, ezzel is hangsúlyosabbá téve a fotóalany szépségét és elkendőzve esetleges hibáit. Természetéből adódóan az ábrázolt modellek leggyakrabban csinos, fiatal hölgyek, azonban a hasonlóság ellenére a glamour nem azonos az akt-, vagy az erotikus – fotó műfajával.

Modell, divat

 

férfi modell fotózás

Modell fotózás

Ma már sokan éreznek ambíciót magukban, hogy kipróbálják a kamera előtt magukat, szerepeljenek, megmutassák tehetségüket vagy szépségüket.

A lányok körében gyakoribb a portfólió, vagy modell tesztfotózás, de a fiúk is jelentkezzenek bátran.

Ha nem próbálod meg sosem derül ki, hogy miben vagy tehetséges, miben rejlik számodra lehetőség, vagy mi az az út, ami előbbre visz, vagy nyit egy új utat az életedben.

Mindenképpen élmény egy ilyen fotózás, természetesen sminkessel, fodrásszal, stylisttal, jó ruhákkal, és akár szabadtéri, akár műtermi körülmények közt.

Próbáld ki magad!

Modell, divat

 

gyerekfotózás vintage műteremben

Gyerekfotózás

Gyerekfotókat a legtöbb családi ünnepre, névnapra, születésnapra, karácsonyra, gyereknapra érdemes készíttetni.

Vagy csak úgy is, nem kell hozzá különösebb alkalom.

Gyerekek

A fotók készülhetnek szabadtéren, vagy stúdióban. Különösen kedveltek a vintage fotóstúdiók, ahol régies, koptatott, antikolt enteriőr, bútorok és hátterek vannak.

Általában a világos és pasztell színek, bézs, fehér, púder és hasonlók dominálnak.

Ez a miliő passzol a baba, kismama és gyerekfotózás témákhoz, sokkal inkább mint a fekete/fehér hátteres fotók.

Érdemes a galériában is körülnézni:

www.takacsferi.hu/gyerekfotozas

 

karácsonyi hangulatok

A karácsonyi időszak egy fotós év végi munkáinak a jelentős részét kiteszi. Ilyenkor szokás fotózást is adni ajándékba, és nagyon sok család keres meg azzal, hogy karácsonyi műtermi sorozatot készítsek róluk.

A napfényműtermekben nem feltétlenül ideális ilyenkor a fényviszony, lehet borult, vagy ködös időjárás, mégis a természetes fények használata ilyenkor is szép és hangulatos, ezért ha lehet a fotózást 10 és 14 óra közé tervezzük, a későbbi délutáni időpontokban már csak stúdióvilágítással tudunk dolgozni, ami szintén nagyon szép lehet, de más hangulatot ad.

A stúdiók már októberben karácsonyi dekorációt kapnak, és csak választanunk kell, hogy melyik enteriőr tetszik a legjobban.

Érdemes egymáshoz, az ünnepi hangulathoz öltözni, és a stúdió stílusához is. Vintage karácsonyi dekorációhoz a modern, vagy erősen mintás

ruhák, a sportruházat nem illik, és az öltöny, kosztüm sem feltétlenül.

A letisztult, egyszínű ruhadarabok, a casual öltözetek, a farmer + basic polo is megfelelő.

 

Pár képet csatolok is.

fotók: www.takacsferi.hu

vintage kismama fotózás, fotók

Vintage kismama fotózás

A kismama fotózás a fotósélet egyik legszebb szegmense. Egy nő életében ez az áldott állapot különleges, várakozással teli.

Divatos dolog, és nagyon szép emlék, ha a kismamát fotózzák is. Erre általában a 7.-8. hónap között szokott sor kerülni, mert ilyenkor már szépen látszik a pocak, de a kismama még könnyen mozog, és a jelentősebb vizesedés előtt van (már akinél fellép ez).

Sokan szeretik, ha nem sablonos, vagy fekete/fehér hátteres ez a fotózás, hanem gyönyörű vintage stílusú enteriőrben, vagy vintage műteremben történik.

Az alábbi fotókat ilyen műteremben fotóztam:

Természetesen ezekhez a fotózásokhoz is mondhatjuk “kötelező” a profi smink és frizura elkészítése, amiben tudok segíteni, ajánlani szakembereket, akik a helyszínen készítik el a sminket, és hajat.

3-4 féle ruhát biztosítok a fotózáshoz igény szerint, természetesen frissen mosva, tisztítva. Szívesen veszem azt is, ha a kismama készül ötletekkel, ruhákkal, kellékekkel, vagy akár egy friss csokor virággal, amit szeret.

Ilyen fotózásokon gyakran részt vesznek a kistestvérek, az apuka is. Nagyon szép, meghitt pillanatokat kaphatunk lencsevégre.

A fotózás 1-2 óra időtartamú, megbeszélésünk szerint és időben érdemes a stúdiót lefoglalni, mert hamar betelnek az időpontok.

A vintage fotóstúdiók, műtermek jellemzően napfénystúdiók, ami azt jelenti, hogy szép természetes fényekkel fotózunk, nem irányított mesterséges fényekkel, vakukkal, lámpákkal.

Ez meghatározza a fotózások időpontját is, annyiban, hogy nyáron szinte egész nap, de téli időszakban 10 – 15h között érdemes fotózni, mert utána már nincs elegendő természetes fényünk.

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok személyesen, telefonon, vagy akár e-mailben is.

Szuper kismama fotózásokat kívánok! 🙂

© Copyright Takacsferi.hu +3630/407-78-43

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás