Esküvői fotózás – információk

Mr & Mrs tábla Laura virág

Esküvői fotózás – információk

Az esküvői fotózás sosem hittem, hogy szerepet fog betölteni az életemben. Néhány ismerős megkeresett ezzel a kéréssel, majd egyre bővült a kör, és ma már az esküvős szezon: 05-06-07-08 hónapok gyakorlatilag az esküvői fotózás jegyében telnek.

Ebben Galló Kriszta a partnerem, vele közösen csináljuk a NÁSZTUDÓSÍTÓK néven futó esküvői fotózás vállalkozásunkat.

Itt láthatjátok is munkáinkat: www.nasztudositok.hu

Esküvő tervezése a fotóssal

Számtalan helyen olvashatjuk a házasulandók, vagy a rokonság kérdéseit: mi alapján válasszanak esküvői fotózás alkalmával profi fotóst?

Érthető, hisz sokak életében az első és egyetlen ilyen különleges alkalom, ebből adódóan nem sok tapasztalattal rendelkeznek eme téren. A jó referenciák és az ajánlások persze nagyban segítik ezt a döntést.

A násznép telefonnal készített képei nyilván nem garantálhatják a professzionális szintet, nem pótolhatják a profi esküvőfotósok munkáit. Meg szoktuk kérni a párt, hogy szóljanak a vendégeknek, mert a szertartás alatt a képbe belógó videózó, fotózó kezek hada nem mutat jól a képeken. Igyekszünk minden fontos és szép pillanatot megörökítteni, mi azért vagyunk ott. A vendégek ünnepeljenek, bulizzanak, mi pedig fotózunk. Ahogy a szlogenünk is mondja: “Ti egybekeltek, mi fotózzuk!”

nt (44)

 

 

 

 

 

 

Milyen fotókat készítünk?

A spontán érzelmek, a gyengéd pillanatok teszik ragyogóvá az esküvői fotókat. Persze vannak beállítások, divatok és trendek. Hogy ezeket mennyire használjuk, követjük, azt jó előre megbeszéljük a párral, nekik mi a kívánságuk, milyen képeket szeretnének..

Fontos tényező a fény. A merőleges, nyári déli napfény nem igazán alkalmas kreatív esküvői fotók készítésére, mert nagyon kemény árnyékokat vet az arcra, valamint a szemgödör sötét lesz a felülről érkező fények miatt. Kreatív fotózás és esküvői fotózás során is érdemes délelőtti vagy kora délutáni időpontot választani a szép laposabb fények miatt. A jegyes fotózásnál szintén igaz ez. Egy ellenfényes naplementés fotó is igazán szép tud lenni.

naplementeIMG_2941

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek a készülődésről

A készülődést a menyasszony és vőlegény saját otthonában szoktuk fotózni, vagy az esküvő napjaira kibérelt szállodai szobában. Itt is fontos nekünk az elegendő természetes fény. Vakutechnika használatával ez természetesen pótolható, de nincs szebb a beszűrődő természetes fénynél.

Néhány tipp a készülődéshez:

– lehetőleg ne legyen nagy rendetlenség a saját-  vagy a szállodai szobában. Ilyenkor nem elsődleges szempont, hogy a fotósnak megfeleljenek, de mégis, olyan jó, ha nincsenek a képen a háttérből belógó nejlonzacskók, nem lóg mindenhol levetett ruha.

-szeretjük lefényképezni a menyasszony-, vőlegény ruháját is. Ilyenkor a legtöbb esetben csak műanyag vállfát találunk, pedig annyival szebb lenne egy régi, patinásabb, vagy egy új, szép fa fogasra fellógatni.

-A sminkelést, hajkészítést is le szoktuk fényképezni, így ilyenkor is sokkal szebb, ha nem tréningruhában van a menyasszony, hanem valami szép pongyolában, laza ruhában (lehetőleg világos színekben).

-A menyasszonyi ruha felvételét követő fél-egy órában már nem javasoljuk szoros fehérnemű, felső viselését, mivel megnyomják a bőrt és a ruhából látható részeken kilátszik. Mi ezt retusálással valószínűleg el tudjuk tüntetni, de mégis szebb, ha nem látszik a szoros melltartópánt a csodálatos ruha kivágásán keresztül.

-Ásványvíz, ásványvíz és még egy kis ásványvíz. Sokkal szebb a bőr, ha a nagy nap előtt 24 órával elkezd a pár inni:) De tényleg, fontos a hidratáltság!

-Az esküvők nagy részét nyáron fotózzuk, legtöbbször kánikulában. A legjobban a vőlegényeket viseli meg, akik ing-mellény-zakó felszerelésben csinálják végig a napot. Javasoljuk egy pót ing bekészítését nekik, ha átizzad az első, át lehessen öltözni.

-gyakran tapasztaljuk, hogy bár készül próba smink és haj (nagyon fontos lehet, mindenkinek javasoljuk…itt kiderül, hogy milyen gyorsan lesznek készen a szépítő szakemberek, mikor kell elkezdeni ahhoz, hogy mindenre jusson idő, és utána mennyire tartós a smink és a haj), a ruhát nem tudják felpróbálni ezzel egyidőben. Így az esküvőn derül ki, hogy pl. a haj és a ruha „nem kompatibilis egymással”. Gyönyörűek a strasszos, gyöngyökkel díszített felsők, amelyekhez inkább feltűzött hajat javasolunk, mivel a leengedett haj beleakad, összekuszálódik, minden tele lesz kósza hajszálakkal.

-műszempilla. Ma már gyönyörű, tartós műszempillákat lehet feltetetni és tényleg érdemes, mert csodálatosan mutat. Próbáljuk ki az esküvő előtt! Akár a többhetes, tartósabb változatot, akár csak az eseményre feltett szempillahosszabbítást. Mennyire zavar, hogy viseli a szemünk és mennyire érezzük jól magunkat benne.

-Porpúder! Mindenkinek kötelező. Még a vőlegénynek is szoktunk kérni. A sminkessel egyeztessétek a bőrötöknek megfelelő árnyalatot, típust, stb. Lehetőleg ecsetet is tartsatok magatoknál, amivel könnyen fel lehet vinni az esküvő alatt is, hogy ne legyen zsíros, csillogó a bőr a nagy melegben, valamint egy puha kendőt, papirtörlőt (kistáskában vagy valamelyik rokonnál, koszorúslánynál), amit gyorsan oda lehet tenni, hogy ne a ruhátok legyen púderes.

-rúzs vagy szájfény. Ezt is a sminkestől érdemes beszerezni vagy jó előre egyeztetni vele a próbasminknél, hogy ez is bekerüljön a kistáskába.

-ásványvíz. Bár a nagy melegben azt mondják, érdemes meleget inni, mégis a negyven fokban, a többórás rohangálás és előkészület után jólesik a hideg. Egy kisebb termoszban jeges üdítő, ásványvíz bekészítése hasznos lehet. Szívószál! Kevésbé jön le a rúzs.

zsuzsiesdavid (105) zsuzsiesdavid (21)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreatív fotózás

A kreatív fotózás az a rész, amikor a párról a násznép nélkül, külön,  közösen kitalált koncepció alapján készítünk egy vagy több sorozatot. Olyan, mint régen a beállított esküvői képek, csak idővel ez külön műfajjá nőtte ki magát. A beállítások természetesek vagy nincsenek és attól kreatív, mert előre kitaláljuk, milyen környezetben legyen, mi legyen a pár saját „története”. Persze a párral együtt közösen ötletelünk a kreatív fotózás közben is. Természetesen készülnek képek az események sodrásában is, de mégsem érdemes elkapkodni az esküvői fotózásnak ezt a részét! Ha készül az esküvőről menetrend (ha lesz vőfély, általában nála megtalálható), ezt jó előre le szoktuk kérni mi is és jelezzük, hogy a kreatív fotózásra is ütemezzünk be 1-2 órát.

mrs esküvö 126 esküvö 118 esküvöi torta

 

© Copyright Takacsferi.hu +3630/407-78-43