Esküvői fotózás – Képek a készülődésről – Násztudósítók

Esküvői készülődés

Esküvői fotózás – Képek a készülődésről

Az esküvői fotózás fontos része a készülődés is. A készülődést a menyasszony és vőlegény saját otthonában szoktuk fotózni, vagy az esküvő napjaira kibérelt szállodai szobában. Itt is fontos nekünk az elegendő természetes fény. Vakutechnika használatával ez természetesen pótolható, de nincs szebb a beszűrődő természetes fénynél.

 

 

 

Néhány tipp a készülődéshez:

 • lehetőleg ne legyen nagy rendetlenség a saját-  vagy a szállodai szobában. Ilyenkor nem elsődleges szempont, hogy az esküvői fotósnak megfeleljenek, de mégis, olyan jó, ha nincsenek az esküvői képen a háttérből belógó nejlonzacskók, nem lóg mindenhol levetett ruha.

 

 • szeretjük lefényképezni a menyasszony-, vőlegény ruháját is. Ilyenkor a legtöbb esetben csak műanyag vállfát találunk, pedig annyival szebb lenne egy régi, patinásabb, vagy egy új, szép fa fogasra fellógatni.

 

 • A sminkelést, hajkészítést is le szoktuk fényképezni, így ilyenkor is sokkal szebb, ha nem tréningruhában van a menyasszony, hanem valami szép pongyolában, laza ruhában (lehetőleg világos színekben).

 

 • A menyasszonyi ruha felvételét követő fél-egy órában már nem javasoljuk szoros fehérnemű, felső viselését, mivel megnyomják a bőrt és a ruhából látható részeken kilátszik. Mi ezt retusálással valószínűleg el tudjuk tüntetni, de mégis szebb, ha nem látszik a szoros melltartópánt a csodálatos ruha kivágásán keresztül.

 

 • Ásványvíz, ásványvíz és még egy kis ásványvíz. Sokkal szebb a bőr, ha a nagy nap előtt 24 órával elkezd a pár inni:) De tényleg, fontos a hidratáltság!

 

 • Az esküvők nagy részét nyáron fotózzuk, legtöbbször kánikulában. A legjobban a vőlegényeket viseli meg, akik ing-mellény-zakó felszerelésben csinálják végig a napot. Javasoljuk egy pót ing bekészítését nekik, ha átizzad az első, át lehessen öltözni.

 

 • Gyakran tapasztaljuk, hogy bár készül próba smink és haj (nagyon fontos lehet, mindenkinek javasoljuk…itt kiderül, hogy milyen gyorsan lesznek készen a szépítő szakemberek, mikor kell elkezdeni ahhoz, hogy mindenre jusson idő, és utána mennyire tartós a smink és a haj), a ruhát nem tudják felpróbálni ezzel egy időben. Így az esküvőn derül ki, hogy pl. a haj és a ruha „nem kompatibilis egymással”. Gyönyörűek a strasszos, gyöngyökkel díszített felsők, amelyekhez inkább feltűzött hajat javasolunk, mivel a leengedett haj beleakad, összekuszálódik, minden tele lesz kósza hajszálakkal.

 

 • Műszempilla. Ma már gyönyörű, tartós műszempillákat lehet feltetetni és tényleg érdemes, mert csodálatosan mutat. Próbáljuk ki az esküvő előtt! Akár a többhetes, tartósabb változatot, akár csak az eseményre feltett szempillahosszabbítást. Mennyire zavar, hogy viseli a szemünk és mennyire érezzük jól magunkat benne.

 

 • Porpúder! Mindenkinek kötelező. Még a vőlegénynek is szoktunk kérni. A sminkessel egyeztessétek a bőrötöknek megfelelő árnyalatot, típust, stb. Lehetőleg ecsetet is tartsatok magatoknál, amivel könnyen fel lehet vinni az esküvő alatt is, hogy ne legyen zsíros, csillogó a bőr a nagy melegben, valamint egy puha kendőt, papírtörlőt (kis táskában vagy valamelyik rokonnál, koszorúslánynál), amit gyorsan oda lehet tenni, hogy ne a ruhátok legyen púderes.

 

 • Rúzs vagy szájfény. Ezt is a sminkestől érdemes beszerezni vagy jó előre egyeztetni vele a próbasminknél, hogy ez is bekerüljön a kis táskába.

 

 • Ásványvíz. Bár a nagy melegben azt mondják, érdemes meleget inni, mégis a negyven fokban, a többórás rohangálás és előkészület után jólesik a hideg. Egy kisebb termoszban jeges üdítő, ásványvíz bekészítése hasznos lehet. Szívószál! Kevésbé jön le a rúzs.

 

Gyűrűk, esküvői fotózás Menyasszony, esküvői fotózás árak Esküvői fotózás, a készülődés Rózsaszirmok, esküvői fotózásNyakkendő kötés, esküvői fotózás

www.nasztudositok.hu

© Copyright Takacsferi.hu +3630/407-78-43