Női portrék – portré fotózás szabadban

Szabadtéri portréfotózás Budapest

Női portrék – portré fotózás szabadban

portré fotók, portfólió készítés, szabadtéri fotózás, portré fotózás szabadban

Télen kevesebb olyan téma van, amit a szabadban szívesen fotózna meg az ember, illetve fogalmazzunk úgy, hogy kevesebben szeretnének kint fotózkodni, mint nyáron. A pufi dzsekik időszaka igazából valóban kevésbé látványos, mint egy divatos nyári ruháé, másrészről ha nincs hó, akkor elég barna-szürke a táj.

Március – áprilistól, amint jön a tavasz és a jó idő, megjön az emberek, családok kedve a szabadtéri fotózásokhoz, és ilyenkor valamelyest háttérbe is szorulnak a stúdiófotózások. Nem véletlen, hogy az esküvők és így az esküvői fotózások fő szezonja is a május – június – július – augusztus hónapok.

Persze sok olyan felkérés is van, ami stúdióban oldható meg szépen, mint pl. egy céges portfólió fotózás, vagy hátterezett termékfotók egy weboldalra.

Szóval, amint megjön a jó idő, kimegyünk a szabadba. A tavaszi, nyári, őszi természetes háttereknél aligha van szebb. Gondoljunk itt egy parkra, egy kapualjra, egy japánkertre, vagy akár a modern városi “street” fotókra.

Amiről érdemes szót ejteni, hogy a napszak és az időjárás erősen befolyásolja a fotózás körülményeit, eredményességét.

A szélsőséges időjárás, eső, durva szél nem alkalmas ahhoz, hogy a portré fotózás szabadban történjen, sem a ruhák és a smink miatt, sem a fotós eszközök védelme miatt.

A legkedvezőbbek a szórt, puha fények. A direkt erős sugárzás és a vele járó kemény fények csökkentik egy portré fotózás szabadban szépségét. Így a déli erős merőleges napsugárzás kerülendő. Évszaktól, hónaptól is függ, mikor van napkelte és napnyugta. Bizony egy portré fotózás miatt érdemes akár reggel 6-7 órakor kimenni a helyszínre, mert varázslatos reggeli fényeknél fotózhatunk. Illetve késő délután, amikor lapos szögből és gyengébben világít már a nap, szintén remek képeket lehet készíteni.

Fontos tényező a fény a fotózásnál, nem véletlenül beszélünk róla annyit..  A merőleges, nyári déli napfény nem igazán alkalmas szép fotók készítésére, mert nagyon kemény árnyékokat vet az arcra, valamint a szemgödör sötét lesz a felülről érkező fények miatt. Kreatív fotózás és esküvői fotózás alkalmával is érdemes délelőtti vagy kora délutáni időpontot választani a szép laposabb fények miatt.

Ha mindenképpen 11 és 15 óra között valósulhat meg a fotózás, akkor derítőkkel, árnyékolókkal tudunk kompenzálni a körülményeken, vagy akár ellenfényben egy vakus derítéssel is.

Érdemes tehát az ideális fényekre nagy hangsúlyt fektetni, hogy igazán mesések legyenek a képek, különösen porté fotózás szabadban során.

 

 

 

© Copyright Takacsferi.hu +3630/407-78-43